Flytta tung last på ett säkert sätt

Omfattande portfölj av hjul för höga belastningar och länkhjul från Blickle

Oavsett om det är på flygplatsen eller i tillverkningshallen: speciella transportplattformar behövs ofta för att flytta extremt tung last. De underliggande komponenterna är av avgörande betydelse. Robusta hjul och länkhjul är viktiga för att sätta “skrymmande saker” i rörelse. Blickle erbjuder en omfattande portfölj av hjul för höga belastningar och länkhjul som kan hantera laster på upp till 100 ton.

Ett nytt flaggskepp inom länkhjul för höga belastningar är stålsvetsat, kraftigt dubbelt länkhjul, LSSD-GSPO 500K med en bärighet på upp till 30 ton. Det är utrustat med kraftiga hjul i gjuten polyamid, som erbjuder låg rulleffekt och vridmotstånd, speciellt på mjuka golv. Utöver den kompakta designen ställs länkhjulet för höga belastningar in genom extremt hög styvhet. Vridkransen som används här är speciellt robust och har ett fyrpunkts vridkranslager.

Typiska användningsområden för hjul för höga belastningar och länkhjul omfattar:

För att säkerställa att transporten körs mjukt, utan stötar, och att varor når sin destination utan att skadas, finns även fjäderbelastade länkhjul tillgängliga. Dessa erbjuder utmärkta fjäder- och dämpningsegenskaper och är speciellt utformade för respektive användningsområde. På kundens begäran kan lösningar skapas som skräddarsys efter respektive användningsområde. "För kraftiga användningsområden strävar vi kontinuerligt efter att möta utmaningarna av en kombination av mycket hög belastningsförmåga med en kompakt design," rapporterar Thomas Zimmer, head of the heavy duty wheels design department vid Blickle. "Våra kunder lägger stor vikt vid en hög driftskomfort. Detta är anledningen till att vi ser en trend mot att röra sig bort från gjutjärnshjul mot hjul med polyuretanbana, vilket även bidrar till att skydda golvytan.”

Anpassade lösningar för flygindustrin

Ett exempel på detta är de svetsade länkhjulen för höga belastningar från Blickle, LSD-SETH, specialversioner med en utökad axel för finpositionering av stativuttaget under flygplanet, som används på HYDRO-stativuttaget med en kapacitet på 110 ton. Som branschledande har HYDRO utvecklat produkter och projekt för produktion och underhåll av flygplan och motorer i mer än 50 år. Inom området förmark utrustning gör företagets stativställ det möjligt med viss ekonomiskt och högeffektivt flygplansunderhåll, som täcker hela spektrat för flygindustrin med en kapacitet på mellan 2 och 210 ton. Våra kunder drar våra stativ över långa sträckor och i höga hastigheter, ibland över dåliga underlag, till sina arbetsplatser," säger Pamela Lanzillotti, Head of Business Unit Ground Support Equipment vid HYDRO. “Det är anledningen till att vi söker efter speciella länkhjul med lågt rullmotstånd, vilket ledde till utvecklingen av en speciallösning med Blickle.”

Fyrdubbla länkhjul för användning med modulära transportsystem

I en annan flygindustritillämpning erbjuder Blickles stålsvetsade kraftiga fyrdubbla länkhjul rätt lösning. Kunden som sökte efter ett länkhjul med fotskydd för transport av kraftiga och känsliga flygkomponenter, är en person som kan avlägsna små mängder smuts från sitt område. Eftersom lasten flyttas manuellt är även lågt rullmotstånd viktigt. Blickle har utvecklat stålsvetsade länkhjul för höga belastningar med robust vridkrans för denna användning. Den relativt låga bygghöjden medger hör bygelstabilitet. Genom att använda fyra hjul per länkhjul sprids belastningen ut över ett större område för mjukare rullning. För att uppnå lågt rullmotstånd använder Blickle ett hjulscenter av gjutjärn med en hjulbana tillverkad i högkvalitativ polyuretanelastomer Blickle Extrathane®, som även skyddar golvytan. Länkhjulen utrustades med fotskydd som skyddar mot skador orsakade av hjul eller föremål som kastas upp i luften. En skrapa tillverkad i polyuretan trycker även ut mindre föremål ur vägen och garanterar därmed en mjuk, problemfri åkning.
En berättelse om lyckade resultat

Ett kraftigt fyrdubbelt länkhjul med fjädring har utvecklats av teknikerna på Blickle för användning i modulära, individuella system som förflyttar last på upp till 500 ton. För att distribuera lasten över ett större ytområde behövde Blickles kunder stödhjul för sina transportsystem utöver drivhjulen. Dessa kräver en lastkapacitet på fem ton var och har fjäderbelastning för att kompensera för ojämnheter. Det kraftiga länkhjulet för höga belastningar har designats specifikt för kunden, utrustat med två polyuretanfjädrar och fyra grå gjutjärnshjul med Blickle Besthane® polyuretan-hjulbana, som fullt ut uppfyller kraven för önskad användning.

Kraftiga länkhjul ger enormt hög bärighet

Kraftig polyuretanhjulbana i länkhjul med Blickle Extrathane® polyuretanbana sätter även nya standarder. Det bär upp till 100 ton, nära 25 procent mer än fyra individuella hjul. Utöver lastbärande kapacitet erbjuder lösningen från Blickle högre säkerhet med mindre installationsarbete, vilket krävs enligt kunden. Tack vare optimal kraftfördelning kan en tunnare hjulaxel också användas, vilket leder till ytterligare kostnadsbesparingar.
En berättelse om lyckade resultat

Vill du granska funktionerna i våra hjul för höga belastningar och länkhjul? Klicka här för vår animerade presentation!