Blickle länkhjul för alla användningar

Rätt länkhjul för varje användning

Länkhjul gör det enkelt att manövrera maskiner, utrustning och vagnar. Dessa länkhjul kan vridas runt sin vertikala axel. De är motsatsen till fasthjul som bara kan röra sig linjärt. Ett länkhjul består av en länkbygel och ett hjul. Byglarna finns i många olika storlekar och material, från plastmaterial till stålplåt och rostfritt stål. Med fler än 60 serier med länkbyglar och 80 serier med standardhjul har Blickle det perfekta länkhjulet för varje användning. 

Letar du efter en särskild produkt? Använd vår produktkonfigurator! Du kan använda en rad olika filter för att hitta det länkhjul du behöver.

Olika versioner finns

Ett länkhjul på en vagn gör den lätt att manövrera säven på platsen. Denna typ av manövrerbarhet är inte alltid bästa valet när vagnen ska flyttas rakt långa sträckor eftersom det minskar exaktheten och gör det svårare att rulla vagnen i en rak linje. Av denna anledning förses de flesta vagnar även med fasthjul. En riktningsspärr kan fästas på länkbygeln för att kombinera funktionerna hos ett länkhjul och ett fasthjul. Den stoppar vridkransens rotationsrörelse och gör länkhjulet till ett fasthjul. När riktningsspärren lossas kan länkhjulet vridas igen. Andra versioner, till exempel bromssystemen ”stop-top”, ”ideal-stop” eller ”stop-fix”, låser både hjulet och vridkransen. Detta kan också göras med bromssystemet ”central-stop”. En annan fördel med detta system är att det kan låsa flera länkhjul samtidigt. Detta gör det omöjligt att flytta vagnen.

För att passa olika användningsområden finns Blickles länkhjul med olika alternativ för fastsättning, till exempel infästningsplatta, fästhål, fästtapp, gängad tapp eller insticksstift.

Länkhjul, tillverkade i Tyskland

Blickle länkhjul erbjuder enastående kvalitet Från konstruktion av verktyg, maskiner och all stålbearbetning till montering. Vi tillverkar våra länkbyglar själva från grunden. Samma sak gäller de hjul vi använder i länkbygeln. Vi använder det senaste inom automatiserad testutrustning. Dessutom granskas första och sista produkten, utöver de kontroller produktionsarbetarna utför för att garantera hög kvalitet. 

Har du obesvarade frågor? Din kontaktperson hjälper dig gärna att hitta rätt produkt!