Hjul från Blickle

Blickle styrhjul och länkhjul för alla användningar

Blickle hjulbanor

Termen ”hjul” används för en rad olika produkter. Styrhjul kan vara syntetiska, gummerade, fjädrande eller tillverkade av rostfritt stål för att nämna bara några exempel. Termen används ofta som hänvisning till olika typer av länkhjul. vEtt länkhjul är ett hjul som är monterat i en roterande bygel. Ett hjul kan också vara ett passivt länkhjul som inte drivs när det används på ett eldrivet transportredskap. Termen används också ofta för styrhjul som används i maskin- och systemtekniska lösningar eller transportörssystem. Exempel inkluderar offshore-kranar, buteljeringssystem, hyllmatare och industrigrindar.

Länkhjul för flexibilitet

Länkhjul är vertikalt svängbara vilket gör maskiner och utrustningar enkla att manövrera. De används inom en rad olika områden: från internlogistik till maskin- och systemteknik, inom sjukvårdssektorn, livsmedelsproduktion, och till möbler. Länkhjul måste uppfylla en rad olika krav beroende på sektor och användning. Enligt standarderna för hjul och länkhjul är länkhjul indelade i tre kategorier: apparathjulhjul för transportredskap och länkhjul för höga belastningar. I enlighet med DIN EN 12526 används apparathjul vid hastigheter upp till 3 km/h, transporthjul vid hastigheter upp till 4 km/h och länkhjul för höga belastningar vid hastigheter över 4 km/h.

Förutom bärigheten spelar hjulbanan en viktig roll vid fastställandet av vilket hjul som passar ett visst syfte. De olika hjulbanorna har en rad olika egenskaper som gör dem lämpliga för vissa förhållanden. Polyamidhjul är exempelvis mycket slagtåliga och rullar lätt på släta ytor. Elastiska massivgummibanor ger precis styrning, låg ljudnivå och är skonsamma mot golvytan. Polyuretan-serien ger lågt rullmotstånd och har hög draghållfasthet. The Institute of Health and Ergonomics (Institutet för hälsa och ergonomi) har tilldelat våra internt utvecklade polyuretan-hjulbanor Besthane och Besthane Soft kvalitetsmärkningen ”ergonomisk produkt”. Båda dessa serier tillhandahåller extremt lågt motstånd då de startar, rullar och svänger vilket säkerställer att knappt någon energi går förlorad när hjulen och länkhjulen är i rörelse. Detta gör det mycket enklare att skjuta eller dra en rullvagn.

En översikt över de olika hjulbeläggningarna finns här:

Vår produktkonfigurator kan också hjälpa dig att hitta den perfekta produkten. Använd filter för att begränsa urvalet av länkhjul och välj den produkt som möter dina behov.

Styrhjul – små men kraftfulla

Med hjuldiametrar på mellan 25 och 125 millimeter är styrhjul oftast svåra att se bland all annan utrustning. Det är dock avgörande att de fungerar som de ska. Dessa hjul klarar av belastningar upp till 400 kg. Blickle har sex olika serier tillgängliga med olika material på fälgar och hjulbanor. Styrhjul används oftast med räls eller skenor på grund av deras höga koncentricitetsnivå och vertikala och horisontella stabilitet. De kallas därför ofta styrhjul. Om dessa hjul är under konstant belastning under en längre tid brukar de emellertid kallas för löphjul. De används oftast i transportörs- och kransystem, för att nämna två exempel. Elektriskt ledande och korrosionsbeständiga varianter av båda styrhjulstyper finns också tillgängliga i vårt standardsortiment. Till översikt av styrhjul!

Alla styrhjul finns också tillgängliga i vår Blickle Shop. Inte registrerad än? Följ denna länk!

Aktiva och passiva

Elektriskt drivsystem gör vagnar enklare att köra. Förutom att göra logistiska processer mer flexibla och ergonomiska minskar de också den fysiska påfrestningen för de anställda. Allmänt sett finns det två typer av länkhjul – passiva och aktiva. Blickles sortiment inkluderar länkhjul för drivna vagnar med ett stort urval av hjulbanor för att uppfylla dina krav. 

Om du är intresserad av elektriskt drivna länkhjul, ta en titt i broschyren för vårt elektriska drivsystem ErgoMove.

Kvalitetsprodukter tillverkade i Tyskland

Kvalitet är grunden i allt vi gör. Vi är en av de få tillverkare som tillverkar alla våra produkter i Tyskland. Alla Blickles länkhjul genomgår omfattande tester i en rad olika system i vårt testlaboratorium för att säkerställa att de uppfyller våra höga kvalitetskrav. Vi använder testbänkar för belastningar på upp till 5,5 ton, testutrustning för material, förstörelsetest och testskåp för klimatexponering, allt i enlighet med DIN EN 12527-12533. De många test- och kontrollstationer som är integrerade i vår helautomatiska produktlinje ser till att vi upprätthåller den höga kvalitetsnivå som förväntas av Blickle.

Speciallösningar – Blickle anpassning

Om du inte kan hitta det länkhjul eller styrhjul du söker i vårt omfattande standardsortiment på över 30 000 produkter tar vi gladeligen fram en speciallösning åt dig. Vi arbetar tillsammans med dig för att skapa det perfekta länkhjulet som uppfyller alla dina krav. Med över 65 års erfarenhet inom detta område och våra dagliga förbättringar och innovationer kan du lita på expertisen hos våra designers. Blickles prisade speciallösningar används i hela världen. Att ha all nödvändig utrustning på plats gör det enkelt för oss att skapa speciallösningar.

Söker du något som måste uppfylla en rad specifika krav? Skicka en förfrågan eller ring till din kontaktperson så skapar vi den perfekta lösningen åt dig!