Alltid ett säkert stopp.

Blickle utökar sitt sortiment av tryckfötter.

Tryckfötter stoppar transportredskap och mobila driftanordningar säkert och tillförlitligt i aktuellt läge. Jämfört med en domkraft så fixerar tryckfötterna vagnarna genom en enkel aktivering av låsarmen, utan några lyft. Det tidigare Blickle-sortimentet omfattade redan en rad kraftiga tryckfötter med stor infästningsplatta som främst användes i tillämpningar med tung belastning.

På grund av ytterligare marknadskrav har Blickle utvidgat tryckfotssortimentet med ytterligare versioner för lättare tillämpningar - i första hand i området 100 till 125 mm hjuldiameter med liten infästningsplatta: FF 100-1 och FF 125-1. Dessa kommer till användning i nästan alla branscher där det krävs en låsfunktion och lämpar sig särskilt för transportredskap inom intralogistik, arbetsbord, medåkningsvagnar på monteringslinjer liksom för maskiner och redskap med fjäderbelastade hjul. Jämfört med de tidigare kraftiga tryckfötterna med infästningsplatta så kan de nya versionerna uppnå samma bromskraft. Det maximala yttrycket i kombination med respektive länk- och fasthjul uppgår till ca. 60 kilo.

Oavsett redskapets vikt krävs det ingen särskild kraft för att aktivera tryckfötterna. Dessutom ger de en högre stabilitet på hala golv jämfört med bromsade standardhjul med hårda hjulbeläggningar.

Ofta räcker det med en tryckfot per tillämpning. Till skillnad från klassiska transportredskap med två låsbara länkhjul så räcker det med ett handgrepp för att stanna. Detta sparar avsevärt med tid vid flitig användning. Vid hjulplaceringar med två länkhjul och två fasthjul monteras tryckfoten mellan länkhjulen. Tryckfötterna lämpar sig också för hjulplaceringar i rombform eller högt monterade fasthjul för bogsering. När tryckfoten aktiveras fjädrar den in cirka 10 mm. Transportredskapet och transportgodset säkras därmed alltid tillförlitligt. De nya versionerna med den för många olika tillämpningar passande plattstorleken på 100 x 85 mm går att kombinera med Blickle-bygelserierna LE, L och LK. Ytterligare utföranden är tillgängliga på begäran.

Tack vare de nya varianterna erbjuder Blickle nu ett brett utbud av tryckfötter för alla serier. Det nya programmet är ett perfekt komplement till innovativa logistiklösningar och ger Blickle ett försprång på marknaden.

Här hittar du hela Blickles utbud av tryckfötter.