Red dot-utmärkelse

Tvillingmonterade plasthjul fick internationellt designpris

Blickle från Rosenfeld övertygade de 40 experterna i juryn för Red Dot Award 2014 med den höga designkvaliteten i det nya tvillingmonterade plasthjulet Move.

I den aktuella tävlingen diskuterades och bedömdes 4 815 nomineringar från 53 länder av en internationell fackjury. Move fick den eftertraktade kvalitetsstämpeln Red Dot i kategorin Produktdesign.

Konstruktörerna från det schwäbiska företaget har utvecklat det nya länkhjulet i samarbete med en designbyrå. På så sätt har form och funktion förenats på ett optimalt sätt. Hjulbeläggningen av termoplastisk polyuretan ger maximal rullkomfort och håller bullernivån på ett minimum. För att även uppfylla medicinbranschens hygienkrav finns länkhjulet både som rostfri variant och i elektriskt ledande utförande.

Den ökande efterfrågan av plastlänkhjul gav Blickle anledning att satsa på egen plasttillverkning. Och den strategin lönar sig. Omsättningen har ökat stadigt under de senaste åren. Inte minst designpriset har bidragit till det nya länkhjulets positiva mottagande på marknaden. Den 7 juli 2014 avslutas den internationellt kända produkttävlingen med en festlighet: utdelningen av Red Dot Award. I vinnarutställningen på Red Dot Museum visas det tvillingmonterade plasthjulet för en bred publik i fyra veckor. Därefter upptas hjulet i den permanenta utställningen.