Så att tårtan behåller sin i form

På iba 2018 visar Blickle hjul och länkhjul för livsmedels- och hygiensektorn

På iba 2018, den ledande världsmässan för bagare och konditorer (München, 15 till 20 september), visar Blickle sitt omfattande utbud av hjul och länkhjul för livsmedelsindustrin. Hjulserien POBS hör till höjdpunkterna i hall A1 i monter 221. Den är tack vare hög bärförmåga med mycket lågt rullmotstånd den optimala lösningen för livsmedelsproduktion och alla hygientillämpningar.

POBS_SerieBlickle inför nu serien POBS, som redan är väl beprövad i många kundprojekt, i sitt standardprogram. Fälgen av polyamid är särskilt motståndskraftig. Särskilt i livsmedels- och hygiensektorn sker arbetet ofta i fuktig miljö. Blickle erbjuder nu en passande lösning för detta. Hjulen har en extra tjock och elastisk hjulbeläggning av den högkvalitativa polyuretan-elastomern Brickle Besthane Soft. Den ger mycket hög rullkomfort, lågt driftsljud och lågt rullmotstånd: På så sätt kan transportvagnar förflyttas lätt och säkert även på vått underlag.

Ytterligare fördelar med POBS-serien är:

• Slitstark och smetfri
• Har ett eller två tätade, högkvalitativa rostfria kullager som är underhållsvänligt smorda med långtidsfett
• Hjulen är hydrolysstabila och korrosionsbeständiga
• Hög motståndskraft mot aggressiva ämnen
• Temperaturbeständig från minus 25 till plus 70 grader (tillfälligt upp till 90 grader)

Blickle erbjuder hjulen i diametrar från 80 till 200 millimeter och i hjulbredder från 30 till 50 millimeter. Bärförmågan ligger mellan 140 och 500 kilo.

Bästa rullkomfort tack vare SoftMotion
POBS_SoftmotionOm man måste förflytta känsliga varor och gods inom livsmedels- och hygiensektorn är mjukgummiserien SoftMotion från Blickle det rätta valet. Den erbjuder användare högsta rullkomfort, en mycket god dämpning av transportgodset och en väsentlig bullerminskning: Med de nya hjulen av högvärdigt elastiskt massivgummi rullar hjulen svävande lätt. Däcken är fastvulkaniserade på polyamid- (serie POES) eller aluminiumfälgarna från serien ALES. På så sätt tar hjulen även upp sidobelastningar på optimalt sätt.

Den tjocka hjulbeläggningen med speciellt anpassad kontur ger en lugn körning. Beläggningen i 55 Shore A är elastisk och uppvisar ett lågt rullmotstånd. Serien är har många användningsområden – från serveringsvagnar till transport av stötkänsliga komponenter. Hjulen är temperaturbeständiga från minus 25 till plus 80 grader, under en kort tid även upp till 100 grader Celsius. Blickle inför serien med diametrar från 100 till 200 millimeter och hjulbredder från 32 till 50 millimeter i sortimentet. De är lämpliga för bärlaster från 120 till 350 kilo.