LogiMat2015

Lyckat deltagande på mässan LogiMAT 2015

Från 10 till 12 februari 2015 deltog Blickle än en gång i den viktigaste intralogistikmässan i världen, LogiMAT i Stuttgart.

I centrum av utställningen stod demovagnen med Blickles drivkoncept, som tagits fram speciellt för LogiMAT. Tack vare de eldrivna hjulen behövs inte alls lika mycket kraft för att rulla igång. Och genom den höga bärförmågan hos Blickle länkhjul kan transportvagnen köras kontrollerat även om den är tungt lastad.

Besökarna visade stort intresse för Blickle hjul med trum- och dödmansbroms. De har en mycket hög bromsvekan samtidigt som de inte behöver mycket kraft. Bromsen kan aktiveras av en stång eller en lina. Den stängda bygeln skyddar bromsbackarna mot korrosion och smuts, så att bromsen fungerar även om underlaget är vått eller smutsigt. Båda bromssystemen finns både som länk- och fasthjul och används främst som rull- och parkeringsbroms i transportredskap för hög belastning.

Vd Reinhold Blickle hade ett positivt facit på mässans sista dag: ”Vi är glada över alla samtal med intressenter och kunder och har knutit många intressanta kontakter under mässan.”