Elektriskt-drivkoncept

Blickle är vinnare av handling award 2015

Elektriskt drivkoncept övertygade expertjuryn

För andra gången utdelade "handling"-redaktionen tillsammans med mässarrangören P. E. Schall företagets ”handling award”. Tävlingen riktade sig till alla tillverkare inom mekaniska, elektriska och mekatroniska lösningar för fabriksautomatisering och för optimering av processer inom företag.

En oberoende jury av fackfolk från branschen har nu utsett drivkonceptet från Blickle till vinnare i kategorin ”Lagring, kommissionering, omlastning och transport”.

Den elektriska starthjälpen från Blickle är ett modulärt drivsystem för diverse transportredskap och trailersystem. Enheter med en totalvikt på upp till två ton rullas igång lekande lätt.  
Den höga skjutkraften på upp till 120 daN gör att man lätt rullar igång transportredskapet/trailern. Eftersom det inte alls behövs lika mycket kraft för att skjuta igång manuellt belastas användarens kropp mycket mindre. Det förebygger problem muskler och skelett och minskar därmed kostnaderna för sjukfrånvaro. Men även ur andra aspekter blir ergonomi och hälsoskydd allt viktigare på arbetsmarknaden.
Blickle starthjälp är också lätt och intuitiv att använda och har en mycket hög säkerhetsstandard.

Systemet kan starta upp 500 gånger med fulladdat batteri. Dessutom kan styrningen ladda batteriet genom regenerering vid bogsering. Därför behöver det bara laddas med laddare i undantagsfall.  

Genom användningen av beprövade marknadskomponenter (motorer, styrningar, manöverelement, batterier) blir systemet mycket tillförlitligt med ett mycket bra pris-/prestandaförhållande.