Focus Special Mention-pris

MOVE får pris från Design Center i Baden-Württemberg

Plastlänkhjulen MOVE från Blickle tilldelades 26 september 2014 ytterligare en utmärkelse i Ludwigsburg. Med det internationella designpriset från Baden Württemberg, även känt som Focus Open, går ytterligare ett designpris till Blickle, utöver Red Dot Award.

MOVE fick ”Focus Special Mention” i kategorin för mobil medicinsk utrustning. Av de totalt 230 nomineringarna tilldelades 31 produkter ”Focus Special Mention”. Dessutom fick 13 produkter ”Focus Gold” och 35 ”Focus Silver”. Det speciella med Focus Open är att det handlar om ett nationellt pris som delas ut av departementet för finans och ekonomi. De prisbelönta produkterna ställs omedelbart ut på Museum Information Kunst (MIK) i Ludwigsburg. Utställningen presenterar vinnarna i årets Focus Open fram till 9 november 2104.

De tvillingmonterade plasthjulen har utvecklats i samarbete med en välrenommerad designbyrå i Pforzheim. Tack vare den släta ytan är MOVE lätta att rengöra och uppfyller alla hygienkrav inom medicinbranschen. Hjulen har en liten svängradie och kompakt bygghöjd. MOVE finns i två storlekar med hjuldiametrarna 125 mm och 150 mm, i många färgvarianter och ett stort urval av infästningsmöjligheter.