Ekonomistudenter på besök Hechingen

Informationsdag på franska för elever

Frankrike är en av förbundsrepubliken Tysklands viktigaste
handelspartner. Hur stor ekonomisk betydelse det tysk-franska samarbetet har fick eleverna från yrkesgymnasiet i Hechingen veta när de besökte Blickle i Rosenfeld förra veckan.


På initiativ en tysk-fransk ungdomsorganisation öppnar företag sina dörrar för en informationsdag för elever. Denise Blickle, ledamot i styrelsen hos Blickle Räder+Rollen, är själv från Frankrike och hade därför ett alldeles speciellt intresse av att delta i det här projektet. Det var 17 elever från handelsgymnasiet och det samhällsvetenskapliga gymnasiet i Hechingen som besökte företaget med sin fransklärare Dietmar Emperle.

I en presentation på franska berättade Export Area Manager Frank Lühe om affärsförbindelserna med Frankrike och ledde eleverna på en rundtur genom företaget. Produktionen sker endast på huvudorten Rosenfeld. Med Blickles filial i Frankrike och den kanadensiska försäljningsorganisationen talar medarbetarna på exportavdelningen bara franska. I en avslutande diskussion ställde eleverna frågor på franska och kunde på så sätt visa vilka goda språkkunskaper de har.

För frågor kring temat utbildning stod personalrepresentanten Thomas Katz och yrkeshögskolestudenten Linda Weisser till förfogande för att svara. Linda Weisser tillbringade själv en termin utomlands förra året och kunde därför av egen erfarenhet berätta för eleverna hur viktigt det är att kunna andra språk i yrkeslivet.