Förbättrar prestandan med rätt länkhjul

BEUMER Group litar på Blickle vid förbättring av dess sorterings- och distribueringssystem

Automatiska sorterings- och distribueringssystem måste bli snabbare, pålitligare och effektivare än någonsin tidigare, i en mängd olika förhållanden. BEUMER Group, en världsledande leverantör inom intralogistiska system, är engagerade i användningen av högkvalitativa komponenter för att förbättra sina system, såsom hjul och länkhjul som tillhandahålls av specialisten Blickle. Dessa tysta, höghastighets hjul och -länkhjul kan hantera avsevärd last med optimerad energieffektivitet och låga underhållskrav.

Fler och fler användare inser fördelarna med att använda automatiska sorterings- och distribueringssystem, från flygplatssystem för bagagehantering till distributionscentraler för post- och pakettjänster eller industriell intralogistik. De tillhandahåller ett pålitligt och snabbt system för transport av en mängd olika varor till en exakt plats, vilket besparar de anställda stress och belastning när de lyfter, bär och skjuter på gods. Dessa datoriserade system kan enkelt hantera stora kvantiteter, komplexa materialflöden eller maxbelastning. De förbättrar produktiviteten och effektiviteten betydligt för användarna jämför med manuella hanteringsprocesser.

Beumer_Sortier- und VerteilsystemeBEUMER Group är en av världens största leverantörer på detta område. Systemleverantören är baserad i Beckum, Westfalen. Det planerar och inför skräddarsydda transport- och lastningssystem, pallastning, paketeringsteknik och sorterings- och distribueringssystem för en rad olika sektorer. Företaget som etablerades 1935 som en maskinfabrik, har nu 4 000 medarbetare, med filialer och representationskontor runt om i världen. Gruppens årliga omsättning är runt € 750 miljoner.

Effektiv sortering av paket, gods och bagage


Sorterings- och distribueringssystemen blir snabbare, effektivare och mer ändamålsenliga i linje med den allmänna utvecklingen. Detta krav är särskilt starkt inom distributionscentraler för transport-, express- och paketleveranstjänster. ”Uppsvinget i näthandeln har lett till att antalet transporter exploderar. Samtidigt förväntar sig kunderna att leveranserna ska nå dem snabbt”, förklarar Matthias Lohmann, inköpschef för BEUMER Group. Situationen är densamma vid flygplatser: ”Den enorma storleken på moderna flygplatser gör det svårt för operatörer att sortera och hantera bagage på ett snabbt och säkert sätt. Enda sättet att göra detta på är genom toppmoderna och högteknologiska system”. BEUMER tillhandahåller skräddarsydda och högeffektiva sorterings- och distribueringssystem för en rad olika sektorer. Systemen säkerställer att bagage, paket och gods passerar genom intralogistiska system och tillförlitligt och säkert når sina destinationer.

Beumer_AnlagenSorteringssystemens hastighet har kontinuerligt ökat för att förbättra deras effektivitet. Den ökade hastigheten utsätter systemet för större påfrestning, vilken märkbart påverkar styrhjulen. Dessa komponenter ansvarar för att garantera att systemen fungerar tyst och med lågt motstånd. ”Vi var inte glada över de tider vi uppnådde med våra tidigare länkhjul”, påminner Lohmann.

BEUMER Group började leta efter en partner som kunde tillhandahålla ett effektivare alternativ för denna tillämpning och valde ut Blickle ur en grupp anbudsgivare. Blickle har utvecklat en omfattande portfölj av styrhjul som är perfekt skräddarsydda för ett stort antal tillämpningsområden. Blickle förlitar sig alltid på sitt omfattande standardsortiment för att ge kunderna den lösning som bäst uppfyller deras behov. Användarna kan välja bland en rad olika material som har utvecklats av Blickle.909209_mit_Schatten_WebNära partnerskap är vägen till framgång

De två företagen arbetade tätt tillsammans på detta projekt. Blickle utförde omfattande tester. Resultaten för dessa tester övertygade BEUMER Group att följa Blickles rekommendation att använda hjul med en beläggning av Blickle Besthane reaktionsinjekterade polyuretanelastomer för deras sorterings- och distribueringssystem. Detta material ger en hög operativ prestanda och är mycket slitstarkt. Hjulen är tysta och har ett lågt start- och rullmotstånd. Resultatet är en tyst och energieffektiv funktion. En särskild aluminiumstomme optimerar värmeavledningen och garanterar att lagren sitter ordentligt. Polyuretan är dessutom fuktbeständigt.

”De nya styrhjulen förbättrar prestandan för våra sorteringssystem markant”, sade Dr. Andreas Werner, direktör för innovationer på BEUMER entusiastiskt. ”Blickles hjul rullar smidigt och kan hantera betydande last. Detta garanterar att systemet fungerar tillförlitligt med lågt underhållsbehov”. Förutom de tekniska fördelarna med Blickles produkter, uppskattar BEUMER Group också företagets leveranshastighet samt dess följsamhet till leveranstider. ”Komponenterna är en viktig del av våra transport- och sorteringssystem”, betonade Werner. Blickle är en pålitlig partner som möjliggör för oss att utveckla snabba, högeffektiva system. Dessa system kommer att ge oss fördelar i konkurrensen som vi kan överföra till våra kunder.”