Avfallshantering av begagnat fett går som smort

Länkhjul i serien LPA-PATH från Blickle optimerar kökskomponenter hos restaurangutrustningsleverantör i USA

För avfallshantering av begagnat fett från fritöser använder gastronomer ofta rörliga tråg, för att snabbt byta ut det förbrukade materialet. Just denna process gav en restaurangutrustningsleverantör i USA huvudbry. Särskilt i denna miljö är ett snabbt byte av trågen nödvändigt, för att inte störa driften onödigt länge. Föroreningar och aggressiva rengöringskemikalier leder till att länkhjulen som sitter på oljebehållarna försämrades eller blockerades ganska snabbt. Därigenom uppstod betydande kostnader för kunderna. De ansvariga tog kontakt med det erfarna Blickle-teamet i USA – och la dessa fakta på bordet. Kunden sökte efter olje- och rengöringsmedelsbeständiga länkhjul som fungerar tillförlitligt från en lokal leverantör. Dessutom krävdes korta leveranstider, för att minimera frakt- och reparationskostnader. "Vi tog en titt på användningen på platsen och föreslog sedan länkhjul av typen LPA-PATH 50K-FK. Vår partner kunde testa dem ordentligt och var mycket nöjd med resultatet", berättar Manuel Kraibühler, internationell försäljningschef hos Blickle.

Fördelar med länkhjulen LPA-PATH 50K-FK
Blickle har utvecklat serien som länkhjul med fästplatta av stålplåt. Vridkransens särskilt dynamiska Blickle-nitning medför ett minimalt spel, lätt gång och lång livslängd. Länkhjulet består av högvärdig, termoplastisk polyuretan för tyst användning med lågt rull- och svängmotstånd även i oljebenägna miljöer. I daglig praxis skonar det golvet och orsakar inget slitage. Användarna kan utan problem arbeta i temperaturområden från minus 25 till plus 70 grader Celsius med detta.

Inga extra kostnader
LPA-PATH är kemiskt och extra stabilt förbundna med fälgen. Detta ger ett lågt slitage. Blickle-utvecklingen förflyttar laster på upp till 75 kilo. De högkvalitativa materialen gör hjulet resistent mot de vanligaste rengöringsmedlen samt frityrolja inom gastronomin. Blickle har anpassat fästplattans hålmönster till kundens tidigare lösning. På så sätt uppstod inga designändringar eller extra verktygskostnader. Dessutom har ingenjörerna från Blickle konstruerat ett nytt länkhjul baserat på den ursprungliga lösningens grundkropp. Det anpassade höljet har nu en särskild gaffelbredd och även trådskyddet utvecklades om. Lön för mödan: NSF har certifierat serien. Serien LPA-PATH uppfyller nu alla föreskrifter och fick sitt godkännande av National Sanitation Foundation (NSF) i USA.

Lönsam investering
För restaurangutrustningsleverantören har investeringen i utvecklingen från Blickle lönat sig. Förtida haveri och stillestånd av länkhjulen hör till det förflutna. Fettdropptrågen kan bytas ut enkelt och stötfritt, utan att det begagnade fettet stänker ut. Länkhjulen rullar lätt i den oljebenägna miljön och kan styras utan problem. De klarar även regelbunden rengöring med aggressiva ämnen utan att skadas. Serien LPA-PATH bidrar väsentligt till att hamburgare, pommes och schnitzlar från fritösen kommer fram till konsumenterna utan fördröjningar.