Transportera känsliga varor mjukt

Ny mjukgummi-serie Blickle SoftMotion

ALES-POES

I många olika branscher krävs en särskilt hög dämpning av hjul och rullar, oavsett om det är på serveringsvagnar inom restauranger eller för transport av stötkänsliga byggnadsdelar inom elektronikindustrin. De känsliga varorna ska inte bara skyddas mot stötar och skakningar, utan även ljudnivån vill man hålla så låg som möjlig.

Blickle har utvecklat de nya serierna POES och ALES speciellt för detta. Den tjocka hjulbeläggningen med särskilt anpassad kontur består av högvärdigt elastiskt massivt gummi Blickle SoftMotion.

Materialet i 55° Shore A utmärker sig genom en hög elasticitet med samtidigt lågt rullningsmotstånd. Därigenom fjädras ojämnheter tillförlitligt bort med ett särskilt lugnt körförhållande. I motsats till andra gummiblandningar lämnar den spårlösa gråa hjulbeläggningen dessutom inga märken på körvägen.

Eftersom hjulen i den båda serierna är fastvulkaniserade på hjulkroppen, lämpar sig hjulen också mycket bra för sidledes belastningar. I serien POES består hjulkroppen av brottfast polyamid. I serien ALES består den av pressgjuten aluminium.

Bärkraften i hjulen ligger beroende på utförande mellan 120 och 350kg. Kullagret, som är smort med långtidsverkande fett i hjulaxeln och i svängkransen sörjer för en tillförlitlig och underhållsfri användning under normala förutsättningar.

De enskilda produktvarianterna hittar du i vår Online-Katalog