Motstånd är meningslöst!

Ny hjul- och länkhjulserie med optimerad hjulbana

För krävande tillämpningar inom internlogistik har Blickle utvecklat hjul- och länkhjulserien ALB. Denna övertygar genom en tunn, högvärdig hjulbeläggning med optimerad konvex bana. Hjulen och länkhjulen är därmed även lämpade för högre hastigheter och möjliggör med sitt låga hjul- och svängmotstånd en enkel hantering.

Tydligt reducerat hjul- och svängmotstånd

Serien är utformad för den interna materialtransporten - exempelvis inom fordonsindustrin. På grund av dess höga bärighet är hjulen där idealiska för användning på vagntåg. Blickles lösning gäller såväl för manuell manövrering som för transportvagnar. I jämförelse med andra hjul med polyuretan-hjulbeläggning är dess rullmotstånd upp till 40 procent lägre och svängmotståndet till och med nästan 60 procent. Även tunga laster kan enkelt röras och styras för hand. Detta hjälper till att göra processerna i intralogistiken mer ergonomiska och effektiva.

Hjulen i serien finns tillgängliga med en diameter mellan 100 och 250 millimeter. Hjulbeläggningen består av den högvärdiga reaktionsgjutna polyuretan-elastomern Blickle Besthane®. Förutom den höga dynamiska bärigheten erbjuder materialet vidare fördelar: Det har en särskilt skonande effekt på golvytan, är mycket slitstarkt, tyst och smetfritt. Fälgen är tillverkad av robust gjuten aluminium och har två inpressade kullager smorda med långtidsfett. Därmed är hjulen även på lång sikt pålitliga och underhållsfria.

ALB-serien även som länk- och fasthjul

Serien ALB erbjuds även som länk- och fasthjul både vid medelhöga och höga belastningar.

Vid medelhöga belastningar ger den speciella Blickle-nitningen i kransen ett minimalt spel vid samtidig mjuk gång och sörjer därmed för en lång livslängd. Denna variant är avsedd för laster från 200 till 500 kilo.

Vid höga belastningar är bygeln pressad ur tjock stålplåt och ytterligare förstärkt. Detta sörjer för bärighet upp till 900 kilo per hjul.

Båda varianterna finns dessutom med olika broms eller fotskydd.