Utveckling-Konstruktion-FE-Hjul-Länkhjul-Blickle

Dina behov är vår utmaning.

Innovation är vårt jobb.

Att uppfinna hjulet på nytt – det är uppgiften våra ingenjörer ställs inför varje dag. Det är vårt mål att utveckla det bästa hjulet eller länkhjulet för alla användningar åt våra kunder. Funktion, effektivitet, lång livslängd och säkerhet står i fokus, precis som design, ergonomi och hållbarhet. Då uppstår innovativa lösningar som ger våra kunder en unik produktnytta. 


Med den senaste tekniken och metoderna, som till exempel linjära och icke-linjära FEM-beräkningar, och i samarbete med renommerade institut för våra utvecklare in nya idéer i länkhjulen. Det bästa exemplet är polyuretanbeläggningen Besthane®, som höjer ribban vad gäller rullkomfort och rullmotstånd.

Det kan vara helt nyutvecklade produkter eller produktanpassningar enligt kundens önskemål – genom kombinationen utveckling och konstruktion och egen verktygstillverkning kan vi snabbt överföra innovationerna till serieproduktionen.  Tack vare de stora tillverkningsmöjligheterna i Rosenfeld kan vi erbjuda prisvärda speciallösningar även för små upplagor.  Ofta går det bara några dagar från kundens förfrågan till en färdig prototyp eller slutprodukt. 
Genom mångårig erfarenhet av många kundprojekt inom de mest skilda branscher kan våra ingenjörer snabbt tänka sig in uppgifterna.

Blickle – din kompetenta utvecklingspartner. Tillsammans hittar vi en lösning på mobilitetsproblemen, även om de råkar vara komplexa.